Skjespikkekurs

Nybegynner, for deg som aldri har spikket skje før, eller for de som vil jobbe videre med skjespikking under veiledning. Vi bruker kun håndverktøy og begynner med å hugge ut emne selv med øks. Trygg bruk av øks, og spikketeknikker. Om vi har tid, dekorering og olje.
Et kompendie følger med kurset.

Å spise suppe og grøt blir ikke det samme nå når det er med egen skje.

Kursinnhold:

  • Splitting av stokk til kubber.
  • Lære om trestruktur og hvordan utnytte en stokk og kubber.
  • Sikker øksebruk.
  • Hugge ut emne.
  • Påtegning av mønster eller bruk av mal.
  • Økse ut skjeemne.
  • Sikker bruk av kniv og forskjellige knivgrep.
  • Hvordan spikke og forme en skje.
  • Tips om hvordan holde kniven skarp.

Kurs i spikking av krympekopp og poseklyper:

Vi tar for seg hvordan man kan lage poseklyper av kvister.
Ingen grunn for å bruke plast etter dette.
Vi lager krympekopp. Krympekopp er en teknikk som bruker fordelen med at tre kryper under tørking. Koppens sider spikkes i ferskt virke og en tørr bunn settes inn.
Når treet tørker krymper koppen rundt bunnen.
Tilpasset lokk kan lages i etterkant når koppen er krympet.

Utstyr kan leies for kr 250,- og emner kjøpes hos instruktør.

Ta med: Linjal, myk blyant gjerne akvarell blyant som fungerer godt på vått trevirke om du
har eller vannfast tusj. (Skinn)forkle anbefales. Ta gjerne med en liten øks om du har.

Instruktør: Anette Gebhardt
Sted: Snekkerbua på Hordamuseet
Tidspunkt spikking av kopp og klype: Ons.1, torsd.2 og ons.8 mars. kl 18.00- 21.00
Påmeldingsfrist 22 februar
Tidspunkt skjespikkekurs: 5- 7 mai. Fred. 18.00- 21.00 lør. og søn. 10.00- 15.00
Påmeldingsfrist 28 april

Anette Gebhardt

Anette Gebhardt

Anette er utdannet interiørarkitekt / møbeldesigner og jobber som interiørarkitekt.

Hun er relativt fersk som spikker, men hobbyen har fanget henne.

Hun har alltid vært interessert i ulike former for håndarbeid, og har tatt kurs i tradisjonell treskjæring i akantus stil, treskjæring i dragestil, og kurs i spikking av ølhøne.