Vevkurselever på tur.

Lørdag 23. april dro 17 elever, dvs halvparten av elevene på vevkursene, på ekskursjon til Hillesvåg Ullvarefabrikk AS.1. Her kommer ullen inn.

Vi hadde bestilt omvisning til kl 11.00, og det ble en flott opplevelse!

Gunnar Myhr ga oss en levende og grundig innføring i fabrikkens historie,- like fra hans bestefar grunnla den i 1898 og frem til idag da hans to sønner, 4. generasjon, har overtatt driften.

Til tross for at mange av maskinene er over 100 år gamle, er det en topp moderne bedrift som gjennom alle år har greid å tilpasse seg tiden og markedet.

4. Farging.

For oss vevere var det uhyre interessant å følge ullen gjennom alle prosessene som må til for å få fabrikkens flotte utvalg av garn i alle farger og kvaliteter.2. Karding.3. Spinning.

Blant fabrikkens ansatte finnes det en «ullkunstner» som tover de vakreste malerier og figurer fulle av humor. De fleste av oss vevere driver også med annen tekstil virksomhet, og vi ble både betatt og imponert.

5. Familieportretter.8. Flettet garn til selskapsbruk.6. Trollfars tøfler.

7.Trollmors strikketøy.Etter omvisningen og en del handling

i fabrikkutsalget ble vi tatt i mot av Nordhordland Husflidslag i deres lokaler på kaien utenfor fabrikken. Siden værgudene i løpet av formiddagen hadde vist oss alle årstidene de hadde å by på på en aprildag: snø, valleslette, hagl, regn og nydelig solskinn, var betasuppe akkurat rette traktementet,- etterfulgt av kaffe m/stompekake og lapper (sveler). En smakendes avlutning på en særdeles vellykket fridag.

Kari Thue.9. Betasuppe.

Tekst og foto Kari Thue