Vestlandske Folkekunstlag logo
Velkommen til kurs i tradisjonshåndverk

Velkommen til kurs i tradisjonshåndverk

Vi tilbyr kurs i tradisjonelt håndtverk, med kunnskapsrike lærere og et trivelig miljø.

Se våre kursMedlemsside

Formålet med kurset er å gi elevene trygghet i dreiing. Sliping av jern og overflatebehandling av ferdige emner. Det blir en gjennomgang av sikkerheten rundt tredreiing. Deltakerne vil kunne velge mmellom flere ting å dreie, som f.eks. minkepinne, smørekniv, eggholder, ostehøvelskaft, sopp, kunstpinne, lysestake, fat og kulepenn.

Dette kursene er for dere som ønsker å lære mer om akvarellmaleteknikker og utvikle deres egen måte å male på. Det blir mange øvelser og prosjekter ( basert på ditt nåværende nivå ) og studenter vil få individuell oppfølging . Vi begynner med det enkle, og går over til vanskeligere ting etter hvert.

Det kreves ingen forkunnskaper. Deltakerne kan kjøpe materialpakker med ferdig tredde brikker til et bånd, samt utvalgte hjelpemidler hos instruktør. Ta gjerne med et vanlig belte eller et kraftig bånd til å binde rundt livet til feste for renningen.

Nybegynner, for deg som aldri har spikket skje før, eller for de som vil jobbe videre med skjespikking under veiledning. Vi bruker kun håndverktøy og begynner med å hugge ut emne selv med øks. Trygg bruk av øks, og spikketeknikker. Om vi har tid, dekorering og olje. Et kompendie følger med kurset.

Formålet med kurset er å gi deltakerne en introduksjon i treskjæring. Dragestil er en fin start for de som ikke har prøvd treskjæring før. Dragestil er også blitt veldig populært i den senere tid også blant de yngre. Vi gjennomgår grunnleggende skjæring, og hvilke tresorter som er best å skjære i.

Relatert innhold
Treskjæring arbeidsring

Vår trofaste og dyktige treskjærerlærer gjennom mange år, Lars Svalland har gitt seg som lærer.Og skaffe en ny erstatter har gitt styret en utfordring. Så inntil videre setter vi opp arbeidsring som et tilbud til treskjærerne. Harald Budal vil åpne opp og ha ansvaret. Opplegget er å hjelper hverandre. Vi vil også være behjelpelig med å skaffe emner og tegninger. Nybegynnere kan også melde seg på.

Veving arbeidsring (flatvev)

Vår trofaste og dyktige vevlærer gjennom mange år, Kari Thue og Anne Grete Breisnes har gitt seg som lærer.Og det å skaffe en ny erstatter har gitt styret en utfordring. Så inntil videre setter vi opp arbeidsring som et tilbud til veverne. Bjørg Aarø, Ragnhild Sørvik Andersen og Astrid Røybotn vil åpne opp og ha ansvaret. Opplegget er å hjelper hverandre. Nybegynnere kan også melde seg på gruppe 2.

Styret i Vestlandske Folkekunstlag 2022-2023

Ta kontakt om du har noen spørsmål!