JULEAVSLUTNING I VEVHUSET PÅ LILAND – 28. NOVEMBER 2016

En mørk og hustrig novemberkveld setter 24 forventningsfulle damer kursen mot vevhuset på Liland til årets tradisjonelle juleavslutning.
bilde-1 Det er veverskene fra årets vevkurs, og vi gleder oss til samvær med god mat og god prat. Utrolig nok er det plass blant vevstolene til et langbord; dekket på julevis med levende lys og juleblomster! Vi lurer på hva Kari og Henny har på menyen i år.
bilde-5Det viser seg å være to deilige fiskeretter i fin form, og siden vanker det kaffe og hjemmebakt kake. Lotteriet er populært, med en uforklarlig etterspørsel etter de rosa bongene i år. Fine gevinster til heldige vinnere og noen kroner i kassen til kommende fester eller turer.bilde-3Drøsen går lett rundt bordet for damer i julestemning med en stor, felles interesse i vevingen. Til og med sangheftet er preget av kunsten å veve, og snart klinger både Rennevise, Sveipetrall og Spolevise under taket sammen med mer tradisjonelle juleviser. Noen av oss er litt ve(v)modige siden sesongen er over for i år, hvordan kan 10 vevkvelder gå så fort? bilde-2Vi minnes om at januar kommer snart med nye kurskvelder. Juleavslutningen er en veldig hyggelig måte å runde av vev-året på. Varmet av gode ønsker og juleklemmer reiser vi hver til vårt i vinterkvelden.

Vibeke